Wespennest Peel en Maas

Wespennest Peel en Maas

Kosten €60 incl.btw voor het bestrijden van een wespennest in Peel en Maas.

Voor de dorpen: Panningen- Helden- Baarlo- Maasbree- Meijel- Kessel- Koningslust- Grashoek- Beringe zijn de kosten €60 incl.btw per bestrijding. Indien het wespennest zich op een moeilijk bereikbare plaats bevind worden de kosten hoger! De wespenbestrijding is met seizoen garantie. Zijn er meerdere nesten, dan bespreken we de extra kosten met uw, want ook hier wordt garantie op gegeven. Voor weekenden en spoedbestrijding wordt er een extra toelage berekend!

Werkwijze

Het wespennest wordt ingespoten met wespenpoeder onder een druk van ongeveer 3 bar. Huisdieren zoals honden en katten tijdens de bestrijding binnen houden, er kunnen wespen naar beneden vallen en die steken nog. Zijn er vijvers in de buurt van het nest, dan deze afdekken, zodat er geen bepoederde wespen in kunnen vallen.

Soort wesp

Wespensoorten die algemeen voorkomen zijn: Franse veldwesp, Gewone wesp, Duitse wesp, Middelste wesp, Europese hoornaar. De Aziatische hoornaar is ook steeds meer in opkomst!

Leefwijze

Voor de meeste voorkomende soorten is de koningin de belangrijkste factor, behalve voor de Franse veldwesp, deze hebben geen koningin. De jonge (bevruchte) overwinterende koningin begint eind maart met het bouwen van een nest. Zodra de koningin het eerste broed heeft verzorgt gaan deze werksters de taak overnemen. Het eerste broed is meestal tussen de 4 en 10 eitjes. In het begin vliegt de koningin nog mee om voor voedsel te zorgen. Het voedsel voor de jonge larven zijn insecten, bij een goed voorjaar zijn er ook voldoende insecten. De werksters voeden de larven en de larven scheiden een zoete substantie uit voor de werksters. Dus de benzine voor de werksters is de verwerkte chitine (omhulsel insecten).

Overlast wespen (werksters)

Zodra de laatste wespenlarven zijn uitgevlogen, medio juli/oktober gaan de werksters op zoek naar zoetigheid. Het probleem van wespenoverlast kan zich dan ook bij uw voordoen.

Garantie

Indien er na 2-3 weken nog wespen in en uitvliegen bij of rondom het behandelde nest, komen we terug voor een extra nabehandeling. Advies: de in/uitvlieg opening van het wespennest nooit blokkeren (geen garantie). Als de in/uitgang wordt geblokkeerd, gaan de wespen een andere in/uitgang zoeken en dat is meestal bij uw binnen in huis. Indien zich wespen binnen in het huis bevinden, dan kunt uw het beste op zoek gaan waar ze naar binnen komen. Als er wespen binnen komen is er waarschijnlijk ergens een opening, welke in verbinding staat met het nest. Lastige wespen die binnen komen zijn op zoek naar de uitgang, ze vliegen dan meestal op het licht af. De openingen, spleten, gaatjes, aansluiting plafondlamp dicht kitten of iets instoppen om het licht te blinderen. Voor wespen binnen, komen we niet terug omdat uw dit zelf op kunt lossen!