Nieuws

Wij doen geen eikenprocessierupsen bestrijden!!!!!

Dit Jaar zijn Jim en Nick kurvers ingetreden in ons bedrijfje.

De zonen Jim 22 jaar en Nick 21 Jaar zijn voor een bepaald aantal uren in het bedrijf komen werken, als bestrijdingstechnicus,dus mogelijk kunt uw een van onze medewerkers ook bij uw verwachten. De werknemers zijn gecertificeerd en gediplomeerd en ingewerkt door een ervaren bestrijdingstechnicus. Ook zijn ze gecertificeerd voor buitengebruik biocide, volgens IPM.

Ook in 2019 nog steeds meldingen van de bladpootrandwants.

Nog steeds krijg ik meldingen binnen van deze exoot, vaak worden ze aangetroffen op de zolders of bovenverdiepingen van woningen. Deze beestjes niet dooddrukken want dan gaan ze lelijk stinken. Met de stofzuiger gewoon opzuigen. In het voorjaar zullen er nog meer tevoorschijn komen,dan willen deze insecten weer naar buiten. Deze insecten leven hoofdzakelijk in dennenbomen. In Amerika worden deze pestwantsen genoemd, hier komen ze ook vandaan.

Afgelopen jaar veel wespen.

Door het warme voorjaar zijn er afgelopen jaar veel meer wespennesten als voorgaande jaren! De wespen hebben optimaal kunnen profiteren van het warme weer en weinig wind en neerslag. Nu werd me gevraagd waar de wespenplaag bleef? Hierop kan ik alleen maar zeggen dat Constant Plaagdier Preventie er veel heeft opgeruimd.

Certificering I.P.M.

Elk jaar wordt ons bedrijf getoetst op I.P.M. certificering.Ook nu weer de goedkeuring voor Constant Plaagdier Preventie om buiten rodenticide in te zetten bij noodgevallen.(rattenbestrijding buiten)

Veel meldingen van wantsen!

De laatste tijd krijg ik veel vragen over de bladpootrandwants, deze exoot is zich enorm aan het ontwikkelen in Nederland, net als de buxus mot wordt dit een probleem door de import van allerlei planten die we graag willen hebben.