Nieuws

Wespenbestrijding 2022,

Druk… druk….druk…. als we de telefoon niet opnemen zijn we aan het bestrijden, probeer het later nog eens. Bel niet met een onderdrukt nummer, deze pakken we niet op! App. is voor ons ook makkelijk, zo kunnen we antwoorden op een rustiger moment.

Biologische bestrijding

Vanaf 1-1-22 gaan we over op biologische bestrijding, wat betreft muizen en ratten. We gaan geen giftige stoffen meer gebruiken om muizen of ratten te doden. We gaan eerst de oplossing zoeken waarom het probleem zich voordoet,dus preventie.

Weinig wespen 2021,

Zoals ook in de media bekend is gemaakt, zijn er dit jaar weinig wespen de oorzaak is het  koude voorjaar. De koninginnen hadden geen of te weinig insecten om hun larven te voeden, zodat de meeste het niet hebben overleeft.

Garantie, wespenbestrijding, 

Wij geven garantie op het inspuiten van wespennesten, maar soms zitten deze nesten op een moeilijke plaats en dan duurt het langer voordat de poeder het nest bereikt! Soms kan het voorkomen dat er nog poppen tot ontwikkeling komen, en deze jonge wespen zich laten zien. Indien de wespen niet in en uit vliegen zoals ze in eerste instantie deden, komen we hier niet gelijk voor terug, dit heeft gewoon zijn tijd nodig, soms wel enkele weken. Dus vanaf de behandeling 2 weken wachten! Indien er wespen binnen komen, kan men het beste opzoek gaan naar de opening van binnenuit, jonge wespen willen naar buiten en zien de opening (binnen) als uitgang. Van binnenuit kunt uw dan deze opening dichten! Soms is een stuk papier al genoeg.

2020 Meer wespen dan 2019.

Dit jaar zijn er veel meer meldingen van wespennesten, mogelijk heeft dat te maken met een redelijk goed voorjaar! Ook zijn de nesten dit jaar minimaal 2 weken eerder in de groei, dus grotere nesten in deze tijd. Wat wel opvalt dat er steeds meer middelste wespen komen en minder gewone wespen, maar de duitse wesp staat boven aan!

Meldingen zwarte en bruine ratten Peel en Maas.

Er komen steeds meer meldingen in Peel en Maas van overlast van zwarte en bruine ratten! Hebt uw overlast van deze plaagdieren, ga zelf aub geen ongeoorloofde dingen doen, waarbij mens of dier onnodig in gevaar komt. Vraag ons om advies en eventueel om te bestrijden. Niet zomaar klemmen zetten, voordat je het weet zit er een roodborstje/heggemus of pimpel/koolmees in de klem. De nuttige vogeltjes hebben het in deze tijd al moeilijk, ze zoeken insecten en ander voedsel vaak tussen de struiken op de grond. Wij hebben andere methodes om de ratten weg te vangen en het risico op nevenvangst te beperken.

Rattenmonitor registreert meldingen van rattenoverlast.

Alle meldingen worden anoniem op wijkniveau in kaart gebracht.Dit is voor plaagdierbeheersers en burgers! Hiermee wordt de ontwikkeling en verplaatsing van ratten in de gaten gehouden.

2019 Weinig wespennesten.

Dit jaar weinig wespennesten, waar dat aan zou kunnen liggen,daar zijn de meningen over verdeeld. Mijn vermoeden, de weersomstandigheden in het vroege voorjaar. Dus het is niet zo wat de media schreef, dat er een wespenplaag aan kwam. Nee, 25 % van vorig jaar, maar vorig jaar was het een ware race tegen de klok om iedereen te helpen!

Veel landelijke organisaties die wespennesten bestrijden onder de noemer plaatselijke bestrijder.

Het blijft elk jaar opletten dat uw er niet in trapt, bedrijven die zich voordoen als zijnde plaatselijke bestrijder. Let op dat uw navraag doet waar de bestrijder vandaan komt, want uw betaald zomaar de hoofdprijs voor een wespennest bestrijden, terwijl bij ons de prijzen vanaf 50 euro tot maximaal 65 euro ligt incl. Btw. en seizoen garantie.

Certificering I.P.M.

Elk jaar wordt ons bedrijf getoetst op I.P.M. certificering.Ook nu weer de goedkeuring voor Constant Plaagdier Preventie om buiten rodenticide in te zetten bij noodgevallen.(rattenbestrijding buiten)