Nieuws

Natuurlijke bestrijder helpen.

Hiermee bedoelen we de predatoren welke leven van knaagdieren, zoals uilen, buizerd,torenvalk, wezel en hermelijn. Voor de uilen kunt uw de mogelijkheid bekijken of er een uilenkast geplaatst kan worden! Indien uw perceel groter is, zou uw een torenvalkenkast kunnen overwegen. Wezels en hermelijnen zoeken graag plekjes waar ze zich kunnen verschuilen, uw hoeft uw tuin niet spik en span te maken, zorg voor biodiversiteit. Laat dus hier en daar wat bladeren en snoeiafval liggen, hier zou ook een egel gebruik van kunnen maken.

Wespenbestrijding 2022,

Het einde van het wespenseizoen is voorbij voor 2022. Soms komen er nog meldingen over wespen binnen, maar dit kunt uw vaak zelf oplossen! Het was een drukker jaar als 2021, wel viel op dat de wespen weinig actief waren bij de horeca. Ook vond ik dit jaar dat de wespen minder agressief waren.

Biologische bestrijding, waar het kan!

Vanaf 1-1-22 gaan we over op zoveel als mogelijk biologische bestrijding, wat betreft muizen en ratten. We gaan geen giftige stoffen meer gebruiken om muizen of ratten te doden. We gaan eerst de oplossing zoeken waarom het probleem zich voordoet,dus preventie. Mocht we het onverhoopt toch overstappen op toxische bestrijding dan alleen als er wordt voldaan aan het IPM systeem. Wij zijn hiervoor gecertificeerd.

Weinig wespen 2021,

Zoals ook in de media bekend is gemaakt, zijn er dit jaar weinig wespen de oorzaak is het  koude voorjaar. De koninginnen hadden geen of te weinig insecten om hun larven te voeden, zodat de meeste het niet hebben overleeft.

Garantie, wespenbestrijding, 

Wij geven garantie op het inspuiten van wespennesten, maar soms zitten deze nesten op een moeilijke plaats en dan duurt het langer voordat de poeder het nest bereikt! Soms kan het voorkomen dat er nog poppen tot ontwikkeling komen, en deze jonge wespen zich laten zien. Indien de wespen niet in en uit vliegen zoals ze in eerste instantie deden, komen we hier niet gelijk voor terug, dit heeft gewoon zijn tijd nodig, soms wel enkele weken. Dus vanaf de behandeling 2 weken wachten! Indien er wespen binnen komen, kan men het beste opzoek gaan naar de opening van binnenuit, jonge wespen willen naar buiten en zien de opening (binnen) als uitgang. Van binnenuit kunt uw dan deze opening dichten! Soms is een stuk papier al genoeg.

Meldingen zwarte en bruine ratten Peel en Maas.

Er komen steeds meer meldingen in Peel en Maas van overlast van zwarte en bruine ratten! Hebt uw overlast van deze plaagdieren, ga zelf aub geen ongeoorloofde dingen doen, waarbij mens of dier onnodig in gevaar komt. Vraag ons om advies en eventueel om te bestrijden. Niet zomaar klemmen zetten, voordat je het weet zit er een roodborstje/heggemus of pimpel/koolmees in de klem. De nuttige vogeltjes hebben het in deze tijd al moeilijk, ze zoeken insecten en ander voedsel vaak tussen de struiken op de grond. Wij hebben andere methodes om de ratten weg te vangen en het risico op nevenvangst te beperken.

Rattenmonitor registreert meldingen van rattenoverlast.

Alle meldingen worden anoniem op wijkniveau in kaart gebracht.Dit is voor plaagdierbeheersers en burgers! Hiermee wordt de ontwikkeling en verplaatsing van ratten in de gaten gehouden.