Nieuws

Eigen mengsel

Laatste tijd steeds meer geruchten dat er eigen mengsels worden gebruikt tegen ratten. Met huis, tuin en keukenmiddelen wordt op plaatsen geexperimenteerd om ratten te vergiftigen. Deze producten kunnen versleept worden naar andere plaatsen. Denk na, voordat je de kat of hond van de buren vergiftigd!  Ook de in het wild levende dieren zoals roodborstje,heggemus,merels,pimpel en koolmees en wilde duiven kunnen deze producten eten. Dus bel gewoon een specialist zoals Constant Plaagdier Preventie! Er zijn genoeg veilige methodes om van een plaag af te komen!

Meldingen zwarte en bruine ratten Peel en Maas.

Er komen steeds meer meldingen in Peel en Maas van overlast van zwarte en bruine ratten! Hebt uw overlast van deze plaagdieren, ga zelf aub geen ongeoorloofde dingen doen, waarbij mens of dier onnodig in gevaar komt. Vraag ons om advies en eventueel om te bestrijden. Niet zomaar klemmen zetten, voordat je het weet zit er een roodborstje/heggemus of pimpel/koolmees in de klem. De nuttige vogeltjes hebben het in deze tijd al moeilijk, ze zoeken insecten en ander voedsel vaak tussen de struiken op de grond. Wij hebben andere methodes om de ratten weg te vangen en het risico op nevenvangst te beperken.

Rattenmonitor registreert meldingen van rattenoverlast.

Alle meldingen worden anoniem op wijkniveau in kaart gebracht.Dit is voor plaagdierbeheersers en burgers! Hiermee wordt de ontwikkeling en verplaatsing van ratten in de gaten gehouden.

Steeds meer meldingen van ratten.

Het valt op dat we de laatste tijd steeds meer meldingen van ratten krijgen, zowel bruine als zwarte! Blijf allert en zorg dat er geen onnodig voedsel blijft liggen. Preventie is hier de juiste benaming!

2019 Weinig wespennesten.

Dit jaar weinig wespennesten, waar dat aan zou kunnen liggen,daar zijn de meningen over verdeeld. Mijn vermoeden, de weersomstandigheden in het vroege voorjaar. Dus het is niet zo wat de media schreef, dat er een wespenplaag aan kwam. Nee, 25 % van vorig jaar, maar vorig jaar was het een ware race tegen de klok om iedereen te helpen!

Veel landelijke organisaties die wespennesten bestrijden onder de noemer plaatselijke bestrijder.

Het blijft elk jaar opletten dat uw er niet in trapt, bedrijven die zich voordoen als zijnde plaatselijke bestrijder. Let op dat uw navraag doet waar de bestrijder vandaan komt, want uw betaald zomaar de hoofdprijs voor een wespennest bestrijden, terwijl bij ons de prijzen vanaf 40 euro tot maximaal 60 euro ligt incl. Btw. en seizoen garantie.

Certificering I.P.M.

Elk jaar wordt ons bedrijf getoetst op I.P.M. certificering.Ook nu weer de goedkeuring voor Constant Plaagdier Preventie om buiten rodenticide in te zetten bij noodgevallen.(rattenbestrijding buiten)