Mollenbestrijding gemeente Peel en Maas

Mollenbestrijding gemeente Peel en Maas

Mollenbestrijding, gemeente Peel en Maas,gemeente Venlo en omstreken.

Mollenbestrijding gebeurt zonder milieu belastende stoffen, dus gewoon biologisch zoals mijn vader het mij geleerd heeft, met klemmen en passie en meer dan 40 jaar ervaring!  De mol is een solidair dier wat geen concurrentie getolereerd van soortgenoten. De mollenbestrijding wordt het hele jaar door ons uitgevoerd,rekening houdend met het weer. Indien het hard vriest of sneeuw is het natuurlijk zinloos om mollen proberen te vangen. Bij lange droogte (in de zomer) gaan de mollen diep zitten,dus ook dan is het moeilijker om ze te pakken! Als uw het gazon in de zomer besproeit komt de mol graag op visite. De mol kan zich ook bovengronds verplaatsen, als de jonge mollen worden verdreven uit het territorium, komt dit wel vaker voor. Ook zie je vaker dat de mollen onder een verharde weg een doorgang graven, wat vaak niet wordt overzien. Opritten bestratingen kunnen worden uitgehold en hierna verzakken. Als de bestrating niet goed aansluit komt er zand tussen de openingen waar regenwormen actief worden. Mollen ruiken de regenwormen, ook onder uw oprit of andere bestrating! Oorspronkelijk is de mol een bosbewoner,dus niet alleen in uw gazon of grasveld. Soms worden mollen wel eens met een Mauki bestreden, dit is een machine welke benzine en diesel lucht de gangen inblaast, waarna de mollen zouden stikken! Deze methode pas ik niet toe in verband met het vervuilen van de grond en men weet niet of er nog mollen zitten omdat ze op de vlucht slaan met een snelheid van 5 km per uur. Ook wordt het pillen vaak toegepast in weilanden van agrariërs, fosfor pillen wordt dan in de gangen gedaan en ook hier wordt de mol het zuurstof onttrokken. Een mol heeft sterke longen welke ze in staat stelt heel lang ondergronds te blijven, wel heeft de mol in het gangenstelsel lucht pijpen waar zuurstof binnen komt! Soms komt het voor dat er een albino mol wordt gevangen.Vaak maken woelmuizen gebruik van het gangenstelsel van de mol, dan zie je grasdelen in de tunnel getrokken. Een mol maakt een ovale tunnel. Als ik mollen ga bestrijden in losse grond gebruik ik mijn zelfbedacht pvc buisje,zodat de mol niet langs of onder de klem kruipt. Wilt uw van de mollen af zijn?                                                                                                                                                      Constant Plaagdier Preventie bellen 06 39 02 22 51

Wil uw graag zelf, of met hulp van mij de mollen bestrijden, dan kan. Wij geven een mini cursus zodat uw voortaan zelf kunt bestrijden. Ook kunnen wij de meest geschikte klemmen leveren! (alleen voor particulieren) Deze service bieden we, omdat andere mollen meestal na een tijd weer het gangenstelsel in gebruik nemen.

tip: laat AUB de molshopen liggen, zodat ik makkelijker kan constateren waar de mollen zich ophouden en zo de klemmen effectiever kan plaatsen.

Voor bedrijven zijn er contracten mogelijk!