Muizen in huis

Muizen in huis.                                      

Muizen in Huis.

De muizen zoeken een droge plaats om te overleven en te nestelen. Muizen maken vaak hun nest in de buurt van de voedselbron. Vaak komen de muizen binnen via openingen in de buitenmuur, bosmuis en spitsmuis. Stank, vraatschade, geluiden, lekkage en vaak het ergste “kortsluiting”. Ook mogen de bacteriën en virussen niet vergeten worden, want de muizen zitten overal aan. Het voorkomen van problemen is beter dan bestrijden. Open stootvoegen met spouwsafe voorzien en andere mogelijke openingen dicht met gaas of rvs staalspons. Ook zorgen dat er geen voedsel beschikbaar is voor muizen. Men kan bijvoorbeeld de voorraad in blikken of andere muisbestendige voorraad bussen doen.

Soort muis:

Vaak zijn huisspitsmuizen de boosdoeners van stank geluiden en andere overlast. Spitsmuizen horen niet tot de orde ware muizen omdat dit insecten eters zijn. Deze muizen leven dus van insecten bij uw in huis en zijn daarom niet zo gemakkelijk weg te vangen als de ware muizen. Bij vochtigheid in de woning zijn er ook vochtminnende insecten waar de muizen van leven. Wordt de hemelwaterafvoeren los gekoppeld van het riool, zorg dan wel dat het water ver genoeg van de woning wordt gelost! Zorg dat uw woning van de buitenkant droog is, begroeiing kort houden. Let op met borders maken tegen de buitenmuur. Indien er sprake is van ware muizen wordt er natuurlijk met dezelfde principe gewerkt, dus preventie is het belangrijkste. Bosmuis,huisspitsmuis en huismuis zijn de meest voorkomende muizen in huis. de huismuis komt vaker voor in stedelijk gebied.

Habitatmanagement:

Voor we gaan bestrijden eerst het habitatmanagement in orde brengen! Het niet toegankelijk maken van voedsel is een belangrijke stap voor de bestrijding plaats gaat vinden. Vermijden van woongelegenheid waar de muizen ongestoord hun nest kunnen maken. Hygiëne staat ook hoog in het vaandel, als de hygiëne de wensen over laat heeft bestrijden geen zin. Als de preventieve maatregelen goed zijn gedaan, ben je meestal verlost van het probleem!

Bestrijding:

We beginnen meestal de bestrijding met klemmen, maar ook dit heeft plus en minpunten, dit wordt ter plaatse bekeken. Maar de pluspunten wegen hoger dan de minpunten, omdat giftige stoffen niet meer van deze tijd zijn. De muizen die in huis komen zoals bosmuis en spitsmuis komen ook buiten. Als een vergiftigde muis buiten komt is dit een makkelijke prooi voor de in het wild levende dieren zoals uil, wezel enz. Mocht er (ondanks alle mogelijkheden zijn doorlopen) het probleem niet opgelost zijn, mogen we in eventueel toxische bestrijding toepassen, maar dat is dan het laatste redmiddel. Dus kom ons niet vragen of we met gif komen bestrijden!