Ongediertebestrijding

Bruine rat

Ongediertebestrijding Peel en Maas

Ongediertebestrijding Peel en Maas.

Ongediertebestrijding is een vak!. Het valt op dat er steeds meer ongedierte zoals bruine ratten worden gesignaleerd binnen Peel en Maas.Meldingen bruine ratten wordt steeds vaker gebruikt door particulieren en bedrijven.Indien het om een plaag gaat kan je Constant Plaagdier Preventie bellen. Desgewenst kan CPP een inspectie uit voeren om te bekijken of er een noodsituatie is. Een noodsituatie kan mogelijk al zijn, indien er sprake is van mogelijke besmetting van de ziekte van Weil. Let op of ratten in je vijver of waterpartij,zwemvijver of nog erger in het zwembadje plassen. Indien ze in het water zijn geweest bestaat de mogelijkheid dat het water is besmet met de ziekte van Weil. De moeilijkheid is dat het water niet te controleren is op de Weil bacterie. Alleen door nieronderzoek bij de bruine rat kan het gecontroleerd worden.

Heb je een of meer ratten gezien of sporen wacht dan niet te lang en meld dit.Ook kun je samen met de buren actie te ondernemen zodat de rattenpopulatie structureel kan worden aangepakt.Constant Plaagdier Preventie mag buiten met biocide werken indien de situatie dit toelaat.(noodsituatie, aan de hand van plaagdier risico inventarisatie.)

Constant Plaagdier Preventie heeft het certificaat behaald voor bestrijding ratten om gebouwen en voedselopslag plaatsen. Met dit certificaat is het mogelijk indien nodig (volgens IPM methode) om ratten buiten met Tox te bestrijden.

Vaak zie ik dat er na een regennacht de ratten actiever zijn geweest, dit aan de hand van de klemmen en kooien vangst. Nu de nieuwe natuurwet is ingegaan zijn er weer beperkingen die het weer moeilijker maken om te bestrijden. Als men met vangkooien werkt, denk eraan dat er dagelijks wordt gecontroleerd, en water aan de kooi hangt.(zorgplicht) Om onnodig lijden te voorkomen!

Een goede monitoring kan een hoop narigheid voorkomen, dus kijk geregeld in je tuin en om de bebouwing. Zijn er graafsporen, keutels of knaagsporen ben dan alert op aanwezigheid van ratten. Indien er een notenboom in je tuin staat,zorg dan dat er geen noten in de nacht blijven liggen. Heb je kippen, zorg dat dat er geen voer meer beschikbaar is waar ratten aankunnen.Een kippen trapbak is vaak een goeie oplossing!