Aanvraag voor bestrijding

Wespen

Afbeelding van de gewone wesp, zoals je ziet het schelpjes motief,verwarmingsmonteur was behoorlijk toegetakeld!

Wespennest in tuinhuisWespenbestrijding. Hier een wespennest in ontwikkeling in een tuinhuis, aan het nest kun je zien dat het hier gaat om de Duitse wesp. Deze wesp bouwt het nest in rechte lijnen en is donkerder.De gewone wesp herkend men aan het schelpjes motief. Uw begrijpt dat ik dit nest bestreden en hierna op de juiste wijze verwijderd heb!

Een van de vervelendste plaagdieren zijn wespen. Als later in de zomer de werkster geen larven meer hoeven te voeden,gaan ze op zoek naar zoetigheid of vlees. De wesp is eigenlijk een heel nuttig insect die als hoofdvoedsel allerlei insecten/larven en aas eet. Een advies kan ik je wel geven stop nooit een ingang dicht. Als de wespen in huis zitten [spouw of zolder] komen gegarandeerd ergens anders tevoorschijn,want wespen kunnen goed knagen.

Wespen kunnen soms door gaan tot midden november met uitbreiden zoals ikzelf heb ondervonden.Soms zie ik al nesten uitvliegen in einde juni,meestal hebben deze wespen dan plaats gebrek, hoogstwaarschijnlijk gaan nu ook de jonge koninginnen nog een nieuw nest maken dit zelfde jaar, maar hier heb ik geen bewijs van.

Als het wespennest niet wordt bestreden vliegt het uit in het najaar. Zodra de wespenkoningin haar laatste broed heeft gelegd is het voor haar klaar.Het laatste broed bestaat uit mannetjes en koninginnen. De raten bevinden zich onderin het nest met duidelijk grootte verschil met de werksters. Uit een nest kunnen wel meer als honderd koninginnen komen, dit is per nest verschillend.

Karakteristieke gele en zwarte dwars tekening op achterlijf,werksters ca.10 tot 15 mm lang stevige kaken,2 paar doorzichtige vleugels. Overgang van borststuk naar achterlijf sterk ingesnoerd,dit noemen we “wespentaille”. Er zijn verschillende soorten wespen zoals de Duitse,Franse,middelste en gewone wesp deze laatste heeft als herkenning een anker op het kopschild.

Wespen leven in groepen bij elkaar in een wespennest,de werksters zijn onvruchtbare vrouwtjes: alleen de koningin legt eitjes. de mannetjeswesp zien we alleen in de maanden augustus/september,zij bevruchten de nieuwe jonge koninginnen,deze koninginnen zijn de enige die overwinteren,de rest sterft.Wespen voeden zich met eiwithoudend en suikerhoudend voedsel.Hun nest wordt gemaakt van geknaagd hout. een wespennest is slechts 1 seizoen.

De bestrijding wordt uitgevoerd met een poeder,met als werkzame stof Bendiocarb, dit wordt door een professional toegepast,zodat de juiste hoeveelheid wordt toegediend. Indien mogelijk kan het nest achteraf worden weggepakt en op een gecontroleerde manier worden afgevoerd. Wat uw zelf kunt doen om een nest te lokaliseren is te kijken als er meerdere wespen dezelfde richting opvliegen, blijf wel op afstand en uit de aanvliegroute.
Ga zelf niet proberen de wesp te bestrijden met allerlei huismiddeltjes,je zult niet de eerste zijn die naar het ziekenhuis wordt gebracht met wespensteken.Ook het gebruik van een spuitbus welke je in winkels kunt kopen,werken vaak niet efficiënt,het drijfgas maakt wespen boos.Vaak zitten de wespen dieper in de spouw of boeiboord van een aanbouw. Vraag deskundige hulp en bel mij!

Garantie: de bestrijding is met seizoensgarantie!